Torskekrage med lun potetsalat

4 porsjoner
TORSKEKRAGE MED LUN POTETSALAT REN MAT NR 42

Kragen på torsken er kjøttet som ligger ved gjellene og som veldig ofte fjernes, men det er et fantastisk stykke fisk som egner seg til grilling.

Oppskrift fra kokeboken Rest.

TORSKEKRAGE
2 torskekrager
salt
pepper
nøytral olje

MYSE-GLACE
3 dl myse fra yoghurt eller nyr
50 g smør
salt

LUN POTETSALAT
500 g poteter
½ dl olivenolje (eller en urteolje)
1 purreløk
2 chili (valgfri farge)
1 ss dijonsennep
salt og pepper

  • Reduser mysen med ca. 70 %, tilsett deretter smør og smak til med salt.
  • Salt, pepper og olje gnis på torskekragen. Grilles på begge sider, ca. 4 minutter per side. Pensle glacen på fisken underveis i grillingen.
  • Skrell og kok potetene møre i lettsaltet vann. Når potetene er møre, helles vannet av, la potetene kjøle litt av.
  • Finhakk purreløk og chili. Fjern chiliens frø.
  • Del potetene i to. Tilsett olje, løk, chili, sennep og krydder. Vend forsiktig sammen uten å knuse potetene. Salaten kan serveres lun.

Flere oppskrifter