Kamskjell med med ertepuré og soyasmør

Kamskjell finnes i frysediskene i de fleste kolonialer med respekt for seg selv. Sjekk gjerne produsenten og velg norsk. Ferske kamskjell er til salgs eller kan bestilles i nærmeste fiskehandel. Spør gjerne også om du kan få med selve skjellet. Disse egner seg godt som delikate serveringsfat og er kanskje også noe gjestene vil ha med seg hjem som et maritimt minne, en mulig såpeskål eller en asjett under duftlyset. Gjenbruk er alltid lov!
Allergener: Skalldyr, melk og soya
Du trenger
4 kamskjell
1 stilk vårløk
salt og pepper
timian til pynt
Ertepuré
350 g erter
80 g smør
sitronsaft
salt og pepper
Soyasmør
20 g smør
5 ss soyasaus
Ertepuré
Kok ertene i ca. 3 minutter og sil av vannet. Tilsett KALDT smør, bruk stavmikser og kjør til en jevn blanding. Hvis du vil ha den helt glatt kan du presse den igjennom en sil. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Kamskjell
Deretter steker du kamskjellene på høy varme i litt olje og smør, til de er tar farge. De skal ikke være helt gjennomstekte. Dander på tallerkener og hell soyasmøret over.
Soyasmør
For å lage brunet soyasmør starter du med å legge smør i en kjele. Sett på medium pluss varme og smelt smøret til det slutter å frese og begynner å bli brunt. Rør jevnlig så det ikke brenner seg. Når smøret er brunt og har en nøtteaktig lukt ta kjelen av varmen. La smøret kjøle seg litt ned og pisk inn soyasaus. Da vil sausen tykne.