Finnbiff med sopp
4 pers
Reinsdyrskav finner du i de fleste frysedisker. Har du eget vilt i boksen er det jo ingen sak, bruk noe kjøtt du ellers ville laget kjøttdeig av, eller flatbiffen, og skjær tynne biter.
400 g reinsdyrkjøtt i småbiter
½ l vann
2 dl fløte
smør
salt og pepper
kantareller
poteter
erter/grønne bønner
høstgelé
- Strø salt og pepper over kjøttet og stek det i varm jerngryte i rikelig med smør. Så fort det er stekt på alle kanter skrur du ned varmen og heller over vann og fløte. La det stå og koke forsiktig i ca. 25 min. uten lokk. Da får du mindre, men en tjukkere saus. Legger du lokk på får du mer saus. Smak den til med en liten skje gelé og en halv kork med epleeddik. Vi bruker også noen dråper sukkerkolør i sausen så den ikke blir så "bleik".
- Stek opp kantarell eller annen sopp i godt med smør, strø over et par klyper fingersalt og grovt pepper og ha det over kjøttet.
- Kok melne poteter og trykk dem igjennom en ”potetriser”. Har du ikke en slik, mos dem lett med en potetmoser eller gaffel og rør forsiktig inn litt salt. Ikke noe mer.
- Server med erter, grønne bønner og rips- eller rognebærgelé til på varme tallerkener.