Krabbeburgere

4 pers
Krabbeburger

Det er hamburgersesong, og det finnes alternativer til kjøttburgere. Denne krabbeburgeren kan godt brukes mellom to brød, gjerne focaccia eller du kan servere dem som middagskaker med grønnsaker og poteter til.

300 g krabbekjøtt
2 vårløk
1 neve gressløk
1 chili
3 ss maismel
1 egg
1 maiskolbe eller 1 boks mais
salt

  • Bruk krabbekjøttet både fra hode og klør og ha det rensete kjøttet i en bolle.
  • Finhakk chili, vårløk og gressløk og bland dette med krabbekjøttet.
  • Skjær maiskornene av kolben, eller hell fra vannet i boksen, rist maisen i en panne med litt god olivenolje til den begynner å poppe. Avkjøl.
  • Strø maismel over krabbekjøttet, ha i egget og kornene fra maiskolben – bland det godt med en miksmaster eller med rene fingre – og smak til med salt og pepper.
  • Stek 4 store eller 8 mindre kaker i god olivenolje og smør, ca. 4 min på hver side. Servér med en god majones til, smaksatt med litt sterk chilisaus og noen grønne urter – gjerne koriander – og en stor bolle frisk grønn salat.

HVIT DRESSING

Rør sammen majones og rømme, tilsett noen kapers, en skvis sitron og finhakkete urter, som gressløk eller dill. Rør sammen og sett kaldt til det skal brukes. RØD DRESSING Del den hvite dressingen i to og bland chilisaus i den ene delen, så mye og så sterkt du vil ha det.

Flere oppskrifter