Varmende toddy
4 pers
En toddy som både metter og varmer i kulda. For en voksen variant kan anis byttes ut med Sambuca. Nøttemelk er enkelt å lage selv, men husk å sett av tid til bløtlegging. Oppskrift på nøttemelk finner du her.
5 dl nøttemelk, for eksempel mandelmelk eller hasselnøttmelk
2 dl kokosmelk (ikke lettvariant)
1 dl bløtlagte cashewnøtter, skylt
2 ts lønnesirup eller annen søtning etter smak
1 ts vaniljeekstrakt
1 ts muskatnøtt, revet
1 ts kanel
½ ts malt ingefær
½ ts anis eller litt Sambuca for en alkoholholdig variant
en klype flaksalt
- Lag nøttemelken som anvist i egen oppskrift.
- Hell alle ingrediensene bortsett fra eventuell alkohol i en høyhastighetsblender. Bland så lenge at cashewnøttene er helt most, og drikken er jevn og flytende.
- Hell så over i en kjele og varm skånsomt opp. Tilsett om ønskelig Sambuca tilslutt, og server umiddelbart i fine kopper eller stettglass.