Svart-hvit sjokoladekake

Svart Hvit Sjokoladekake Ren Mat

Det er noe dekadent over denne kaken. Kanskje det faktum at den er tung og mektig. Ikke en kake du bør spise deg mett av, med andre ord. Men som avslutning på en søndagsmiddag gir den oss en tilfredsstillende munnfull. Mer orker man nesten ikke! Kaken kan fint fryses, eller holder seg i kjøleskap inntil en uke.

1 ss linfrømel
1 ss vann
2 bokser svarte bønner, skylles godt
1 dl råkakao
1 dl søtning etter smak, f. eks. lønnesirup eller kokosblomstsukker
1 ts bakepulver eller natron
1 ts vaniljeekstrakt
½ dl kokosolje, smeltet
2 dl valnøtter, grovhakket
½ plate mørk sjokolade, i små biter

GLASUR
Smeltet, hvit sjokolade.

PYNT
Kokosflak, nøtter etter smak, og gjerne en fyldig karamellsaus. Oppskrift finner du her.

  • Sett stekeovnen på 180 grader.
  • Miks bønnene i en kjøkkenmaskin med knivblad til en jevn masse. Bland inn kakao, søtning, bakepulver, vanilje og kokosolje.
  • Miks linfrømel med vann og la svelle noen minutter før du blander det inn med resten av deigen, om lag et par minutter i maskinen. Rør inn grovhakkede valnøtter og mørk sjokolade.
  • Kle en rund kakeform med bakepapir, og hell over deigen. Stek i om lag en halv time, eller til kaken er fast, men fortsatt litt myk inni.
  • Avkjøl før du topper med pynt etter smak – vi brukte en glasur av kremet havreostalternativ og melis, karamellsaus og kokosflak.

Flere oppskrifter