Stekt ris, bygg og quinoa

4 pers
Stekt Ris Nr 27

Skyll frøene og legg dem i lunkent vann sammen med risen om morgenen. Da går alt mye raskere. Du kan bruke de grønnsakene du har, bønner, erter, selleri, spinat og annet i sesong. Her har vi brukt brokkoli, både blomst og stengel.

3 dl villris
1 dl quinoa
1 dl byggryn
4 egg
1 liten brokkoli
2 sjalottløk
1 neve pinjekjerner
ferske bønneskudd
spirer
olivenolje, salt og pepper
soyasaus eller tamari

Sett risen til koking og ha i quinoa når det er ca. 10 minutter igjen av koketiden.

  • Kutt brokkolistengelen i biter og blomsten i små buketter og legg alt i kokende vann. Kok noen minutter, den skal fremdeles være litt hard, og skyll så i kaldt vann. La den renne av seg i en sil.
  • Lag eggerøre av eggene.
  • Stek pinjekjernene lys brune og legg dem til side.
  • Ha rikelig med god olje i en dyp stekepanne på sterk varme, ha i en skvett soya, så ferdigkokt ris og quinoa. Rist litt rundt på pannen så alt blir dekket av soya og olje, stek en stund før du har i grønnsaker først, stek litt til, så eggerøren, pinjekjernene og bønneskuddene.
  • Løft forsiktig rundt så alt blir varmt, men ikke rør. Kast heller litt rundt på pannen.
  • Server med soyasaus til.

Flere oppskrifter