Pannekaker

4 - 6 pers
Pannekaker2

Noen liker dem tynne, andre tjukke. Her får dere en oppskrift på de beste tynne pannekakene – og på amerikanske som er betraktelig tjukkere. Lag røren før du går om morgenen hvis du har tid, eller kvelden før.

Amerikanske pannekaker
3 dl hvetemel
3 dl lettmelk
1 ts bakepulver
½ ts havsalt
2 egg
3 ss smør
1 ss honning 

  • Bland mel, bakepulver og salt i en stor bolle. 
  • Pisk sammen eggene i en annen bolle, hell i melken og pisk litt mer. 
  • Smelt smøret sammen med honningen, avkjøl, og bland dette sammen med eggblandingen. Hell dette i melblandingen og pisk til det er jevnt. 
  • La røren hvile i minst en halv time. Kan godt stå natten over. I så fall; bruk ½ dl hvetemel mindre. Melet sveller over tid. 
  • Ha litt smør i en stor teflonpanne, og hell røren midt i pannen. Ikke fordel røren i pannen, la den klare seg selv, så eser den ut til en fin, rund kake som ikke fyller hele pannen. 
  • Stek til små bobler synes på toppen og kantene begynner å bli tørre. Snu og stek like lenge på den andre siden. 
  • Sett et fat i stekeovnen på 75 grader og legg pannekakene i stabel. Legg folie lett over så de ikke blir tørre, men holder seg varme til du serverer dem. 
  • Server med varmt blåbærsyltetøy eller sirup.

Tynne pannekaker
1 dl hvetemel 
1 ½ dl melk 
1 ½ dl fløte 
3 egg 
100 g smeltet smør 
klype salt

  • Ta mel, melk og fløte i kjøkkenmaskinen eller pisk det sammen med miksmaster til glatt røre. 
  • Tilsett egg, ett og ett, kjør forsiktig mellom hvert egg. Ha tilslutt i salt og smeltet smør. 
  • La stå i minst 30 minutter, gjerne natten over, i kjøleskapet. Det er lurt å helle røren over i en mugge med tut, lettere når du skal steke. Pisk opp røren litt før du begynner. 
  • Ha en liten klatt smør i pannen, ikke ta i mye røre, men spre den rundt ved å vippe på pannen. Snu pannekaken når siden opp er nesten tørr.

Flere oppskrifter