Pannekaker
4 - 6 pers

Noen liker dem tynne, andre tjukke. Her får dere en oppskrift på de beste tynne pannekakene – og på amerikanske som er betraktelig tjukkere. Lag røren før du går om morgenen hvis du har tid, eller kvelden før.
Amerikanske pannekaker
3 dl hvetemel
3 dl lettmelk
1 ts bakepulver
½ ts havsalt
2 egg
3 ss smør
1 ss honning
- Bland mel, bakepulver og salt i en stor bolle.
- Pisk sammen eggene i en annen bolle, hell i melken og pisk litt mer.
- Smelt smøret sammen med honningen, avkjøl, og bland dette sammen med eggblandingen. Hell dette i melblandingen og pisk til det er jevnt.
- La røren hvile i minst en halv time. Kan godt stå natten over. I så fall; bruk ½ dl hvetemel mindre. Melet sveller over tid.
- Ha litt smør i en stor teflonpanne, og hell røren midt i pannen. Ikke fordel røren i pannen, la den klare seg selv, så eser den ut til en fin, rund kake som ikke fyller hele pannen.
- Stek til små bobler synes på toppen og kantene begynner å bli tørre. Snu og stek like lenge på den andre siden.
- Sett et fat i stekeovnen på 75 grader og legg pannekakene i stabel. Legg folie lett over så de ikke blir tørre, men holder seg varme til du serverer dem.
- Server med varmt blåbærsyltetøy eller sirup.
Tynne pannekaker
1 dl hvetemel
1 ½ dl melk
1 ½ dl fløte
3 egg
100 g smeltet smør
klype salt
- Ta mel, melk og fløte i kjøkkenmaskinen eller pisk det sammen med miksmaster til glatt røre.
- Tilsett egg, ett og ett, kjør forsiktig mellom hvert egg. Ha tilslutt i salt og smeltet smør.
- La stå i minst 30 minutter, gjerne natten over, i kjøleskapet. Det er lurt å helle røren over i en mugge med tut, lettere når du skal steke. Pisk opp røren litt før du begynner.
- Ha en liten klatt smør i pannen, ikke ta i mye røre, men spre den rundt ved å vippe på pannen. Snu pannekaken når siden opp er nesten tørr.