Panna cotta

6 pers
Pannacotta Tjukkmolk

Dette er en litt syrlig variant av panna cotta med tjukkmjølk fra Rørosmeieriet, derfor er det ekstra godt med søt honning til. Fordi tjukkmjølken ikke er homogenisert, ligger det et fløtelag på overflaten. Rist litt forsiktig på kartongen før du måler den opp. 

3 dl fløte
5 dl tjukkmjølk, Rørosmeieriet
1 vaniljestang
2 ss rørukker
3 ss flytende mild honning
6 plater gelatin
½ sitron, saften og skall av
hakkete, ristede nøtter
flytende honning

  • Bløtlegg gelatinplater i kaldt vann i 5 min. Skyll dem og klem ut vannet. 
  • Splitt vaniljestangen, skrap ut frøene og varm disse og stangen i varm fløte med sukkeret til kokepunktet. 
  • Trekk av varmen og rør inn gelatinplater, avkjøl til lunkent. Fisk ut vaniljestangen. 
  • Rør inn sitronsaft, finrevet sitronskall, honning og tjukkmjølk og hell i former. 
  • Sett kaldt minst i 4 timer før servering. Kan godt lages 1-2 dager før den skal spises. 
  • Ha formene en kort stund i varmt vann så blir det lettere å snu dem. Eller server rett fra formen. 
  • Server med hakkete valnøtter, ristet i stekepannen, og honning.

Flere oppskrifter