Laks med basilikum

4 pers
Laks Med Basilikum og erter

Du finner økologisk oppdrettslaks i utvalgte butikker. Bruk gjerne selvfisket annen rød fisk. 

800 g renskåret laksefilet, i stykker
1 basilikumpotte
2 ½ dl fløte
1 pose frosne, grønne erter
salt, pepper
smør/olje til steking

  • Stek fisken noen minutter i panne eller ovn. Salt forsiktig 
  • Kok så vidt opp ertene i litt vann. Sett til side. 
  • Klipp opp basilikum i kjøkkenmaskinen og kjør et par runder. 
  • Kok opp fløten og hell denne langsomt over basilikumen. Kjør til jevnt og hell dette tilbake i fløtegryten og hold varm. Skal ikke koke, da forsvinner mye av basilikumsmaken. Ha de tinte ertene i sausen. Smak deg frem med salt og pepper.
  • Legg på tallerkener og pynt med fersk basilikum. 

Flere oppskrifter