Sildetartar

4 pers
Sildetartar

En liten delikatesse! Enten som forrett eller fingermat. Med eller uten eggeplomme. Som fingermat, spander noen små plommer fra vaktelegg. 

2 sider sildefileter, Matjesild
1 ss hakket kapers
2 ss finhakket gulrot
2 ss finhakket gressløk
1 ss god olivenolje
salt
pepper
sitronsaft
eggeplommer

  • Finhakk de kalde sildefiletene med skarp kniv. Bland inn resten av ingrediensene forsiktig med en slikkepott, minus sitron. Gjør dette minst 30 min. før den skal spises så smakene får satt seg. 
  • Sett massen kaldt til du skal forme tartarene og servere dem. Skvis litt sitronsaft inn i massen nå.

Tomatsalsa

2 smakfulle tomater
2 ss rødløk i små terninger
1 ts finhakket rød chili
1 ss finhakket bladpersille
1 fedd finhakket hvitløk
litt limesaft

  • Alt blandes og smakes til med salt og pepper. Lag gjerne salsaen dagen før, slik at smakene får satt seg. Sett kaldt.

Form tartarene som vist på bildet, danderes med god salat og litt brødkrutonger. Lag dem så store eller små du vil, med og uten eggeplomme, avhengig av om det skal være forrett eller fingermat på små, ristede brødstykker.


Flere oppskrifter