Rødbetboller

ca. 20 stk, 4 pers
Rødbetboller

Noen ganger ønsker vi oss bare en enkel og rask middag. Disse rødbetbollene er raske å lage, og passer godt sammen med det du måtte ha av vinterens grønnsaker. Vi hadde rosenkål og potet på lager, men gulrot, pastinakk og sellerirot passer også utmerket. Bollene har godt av en saus, gjerne en brun en med geitost i.

Oppskrift: Kjersti Skar Staarvik

1 ½ dl solsikkefrø
5 dl rødbeter, finrevne
1 dl havremel
1 ts revet pepperrot
½ sitron, saften
½ ts muskatnøtt, revet
1 ts salt
pepper etter smak
olje til steking

POTET- OG ROSENKÅLFORM
500 g fersk rosenkål
600 g småpoteter
100 g hasselnøtter
smør eller olje til steking
rørte tyttebær til garnityr

  • Mal solsikkefrø til mel i en kjøkkenmaskin med knivblad. Ta i revet rødbet og bland godt.
  • Flytt over i en bakebolle og tilsett mel, revet pepperrot, sitronsaft og krydder. Form til boller og stek til de er gyldenbrune i nøytral olje.
  • Kok rosenkål og poteter møre. Rist hasselnøttene i tørr panne før du tilsetter smør eller olje og steker rosenkål og poteter til de er gyldne.
  • Server med rørte tyttebær.

Flere oppskrifter