Grøt med havre, hirse og blåbær
4 pors
Hirse er en av våre eldste kornsorter og inneholder godt med næringsstoffer; rik på jern (havre også), silisium og magnesium. Hirse er også lettfordøyelig.
1 dl havregryn
1 dl hirseflak
5 dl vann, helmelk eller plantedrikk
1 ts god fettkilde, for eksempel Røros Smør Mild, kaldpresset kokosolje eller olivenolje
½ dl blåbær
- Kok opp havre og hirse sammen med væsken. Rør jevnlig. Hvis blåbærene er frosne, tin skånsomt i en egen kasserolle, sammen med noen spiseskjeer vann. Mos lett med en gaffel før du blander det inn i den ferdige grøten. Du kan også bruke ferdige isterninger av fruktmos, da kan utålmodige smårollinger få grøten fortere.
NB: Porsjonene er tilpasset små barn. For å beregne porsjonsstørrelsen til barnet ditt kan du ta utgangspunkt i barnets håndfull.