Spagetti alla carbonara
4 pers
Med en liten bit økologisk saltet og røkt sideflesk, noen egg og en fløteskvett har du en italiensk klassiker som alle liker. Vil du lage den uten kjøtt kan en litt hard, lett smørstekt grønnsak; gulrot, squash eller gresskar gjøre nytten. Bruk gjerne en annen norsk, smakfull og fast gulost i stedet for parmesan.
spagetti eller tagliatelle, fersk
100 g lettrøkt sideflesk
2 dl revet parmesan
2 dl fløte
4 eggeplommer
salt og grovstøtt pepper
- Skjær sideflesket i små terninger og stek det gyllent i litt olivenolje. La det ligge i pannen.
- Ha fløte og eggeplommene i en bolle som du setter over en gryte med vann, i vannbad. Pisk det sammen mens det langsomt varmes opp. Rør inn den revne osten. Bland inn bitene av sideflesket, ta med fettet i pannen også.
- Kok spagettien som anvist på pakken og hell av nesten alt vannet når den er ferdig kokt. Hold den varm. Bruk helst fersk pasta som skal bare koke noen få minutter, den trekker til seg sausen best.
- Hell sausen over i spagettigryten og rør forsiktig sammen. Du kan godt ha en forsiktig varme på platen mens du gjør dette, for vi liker varm mat, men vær forsiktig. Eggene i sausen må ikke koagulere, da blir den kornete og ikke kremete og god.
- Smak til med salt og strø over grovstøtt pepper og mer parmesan. Husk varme tallerkener!