Hvit pizza med potet og løk

2 pizza/4 pers
Ren Mat Hvit Pizza Med Potet Og Lok

Husker du pinnekjøttpizzaen med restene fra julematen? Men det er jo ikke bare i julen vi har osterester i kjøleskapet, eller kanskje et par enslige poteter i grønnsaksskuffen. Hvit pizza er digg hele året, og denne gomler vi gjerne på hele helgen.

500 g hvetemel
½-1 pakke tørrgjær
3 ½ dl lunkent vann
1 ts salt
2 ss olivenolje
rosmarin
2 dl rømme (gjerne fra Rørosmeieriet)
2 hvitløksfedd
2 mellomstore poteter
1 rødløk
salt etter smak
valgfritt: resteost fra kjøleskapet

  • Ha mel, salt, gjær, olje og lunkent vann i en bolle og kjør i kjøkkenmaskin med eltekrok til deigen er god og smidig. Blir deigen for tynn kan du ha i mer mel. Hev den på et lunt sted i om lag en time.
  • Hakk løk i tynne halvsirkler. Vask og skjær potetene i løvtynne skiver, gjerne med mandolin. Legg i kaldt vann for at litt av stivelsen skal slippe. Klappes tørre etterpå.
  • Kjevle deigen ut på et smurt bakepapir, og forstek pizzabunnen i om lag fem minutter. Smør et tynt lag rømme iblandet hvitløk på bunnen, og fordel potetskiver og rødløk jevnt over. Dryss på rosmarin og flaksalt til slutt. Har du osterester kan du også bruke det på.
  • Stek på 225 grader i ca. 17 minutter, eller til bunnen er sprø.
  • Server alene eller med frisk salat.
DRIKKETIPS Hvit pizza er lettere og enklere på smak enn pizza med tomatsaus, dette åpner for gode innslag av tørre hvitviner, bitre øltyper og alkoholfri drikke som Villbryggs Skog_02 som henter smaker fra de norske skogene, med urter og ville vekster.

Flere oppskrifter