Kyllingpasta med jordskokk, estragon og appelsin
4 porsjoner
Noen dager vil vi ha det litt enkelt! Dette er en hurtiglaget hverdagskylling. Ønsker du en vegetarisk variant kan kyllingen fint erstattes med for eksempel aubergine eller hvite bønner.
400 g pasta
500 g kyllingfilet
800 g jordskokk
2 sjalottløk
2 fedd hvitløk
frisk estragon
2 dl hvitvin eller 1 dl hvitvinseddik
1 ss sennep
1 dl appelsinjuice
½ appelsin, skallet
2 dl rømme
salt og pepper
smør eller olje til steking
- Vask, skrell og kutt opp jordskokken og legg i en bolle med vann.
- Skjær kyllingen i biter, salte og pepre.
- Finhakk sjalottløk, hvitløk og estragonblader. La løk og hvitløk surre i en stekepanne med smør frem til løken har myknet.
- Sett til side og stek kyllingen. Nå kan du sette på pastavannet og ha i pasta når det koker.
- Kok opp vin, appelsinjuice og sennep i pannen og reduser. Ha kylling og løk tilbake i pannen, ha i jordskokk, rømme og litt vann og la putre til kyllingen er gjennomstekt og jordskokkene er møre. Dander på tallerken med pasta og dryss litt revet appelsinskall på toppen. Server gjerne med godt brød.