Lun bokhvetegrøt

2 pers
Bokhvetegrot

Ingenting er som å starte dagen med varm, mettende og "hel" grøt. Denne grøten er laget på bokhvete, som faktisk er et nøtt, og en fjern slektning av rabarbraen, og er altså glutenfri. Topp med det du har i skuffen, kjøleskap eller fryser. Vi brukte multer og hakkede mandler.

4 dl bokhvete, bløtlagt og skylt
3 dl vann, skånsomt oppvarmet
4 dadler
2 ts honning eller lønnesirup
2 ts vaniljeekstrakt eller vaniljesukker
½ ts kardemomme
2 dl ferske eller frosne bær, for eksempel tyttebær, blåbær eller multe

  • Bløtlegg bokhvete over natten og skyll godt.
  • Hell i en høyhastighetsblender sammen med vann varmet opp til om lag 40 grader, og tilsett dadler, vanilje, søtning og kardemomme. Kjør til en jevn grøt og tilsett bær. Du kan enten «pulse» lett så bærene fortsatt har litt tyggemotstand, eller mose dem helt inn i grøten.
  • Avpass mengden søtning til bærene du velger, da tåler grøten litt mer av det søte. Server umiddelbart med hakkede mandler, bær og kokosblomst- eller brunt sukker på toppen.
Økologisk vaniljeekstrakt får du i velassorterte dagligvareforretninger og i helsekostbutikker.

Flere oppskrifter