Appelsinskall med sjokolade

ca. 40 - 50 stk
Appelsinsjokolade

Blir dette en favoritt? Vi synes i hvert fall at syltet appelsinskall med sjokoladetrekk er en himmelsk kombinasjon. Siden det er skallet vi spiser er det spesielt viktig at appelsinene er dyrket økologisk.

2-3 appelsiner
3 dl rørsukker
appelsinsaft
ca. 1 dl vann
1-2 plater sjokolade 60-80 %

  • Vask og del appelsinene i to. Bruk en sitruspresse og klem all saft ut av dem. Rens de tomme skallene for fruktkjøtt, bruk en teskje, og del skallene i strimler. Legg strimlene i vann i en kjele. Noe hvitt kan godt følge med. 
  • Kok opp skall og vann, hell av vannet, ta i nytt og kok opp skallet igjen. Gjenta dette minst fem ganger for å minske bitterheten og kok bitene i siste vannet til de er myke å bite over. 
  • Kok opp en sukkerlake med vann, saften fra appelsinene og rørsukker. Ha i de kokte appelsinstrimlene og kok inn langsomt helt til væsken er sirup. Pass på at ikke skallene koker seg tørre og harde. La dem ligge i laken natten over. 
  • Varm opp så det er lett å ta dem ut av laken og spre dem utover på et brett med bakepapir. Sett dem en stund i fryseren når de er blitt avkjølt, la de fryse inn, da er det lettere å få sjoko­laden til å feste seg. De kan godt stå en stund i fryseren om du vil gjøre jobben i to operasjoner.
  • Smelt sjokoladen i en bolle over vannbad og dypp appelsinstrimlene når sjokoladen er helt smeltet. Bruk en pinsett, dekk dem helt med sjokolade, la de dryppe litt av seg før du legger dem på et kaldt brett med bakepapir på. Sett gjerne hele brettet i fryseren en tid før du går i gang.
  • Oppbevar dem ikke for kaldt i en boks, gjerne på hverandre i lag, men med papir mellom. 

Ikke gi opp! Det er litt plundrete første gangen men øvelse gjør mester, og det er litt øvelse som må til for å få dem helt perfekte i konsistensen: Litt bitre men ikke for bitre, søte, og passe myke å bite over.


Flere oppskrifter