Høstgryte med blomkål
En varmende gryte som denne kan du egentlig slenge sammen med utgangspunkt i hva som er i kjøleskapet. Her er det viktigere hva som finnes i krydderhyllen. Mange indiske oppskrifter begynner på lignende vis – fres løk, hvitløk, ingefær og koriander i en panne og bland inn tomater. Så kommer grønnsaker eller bønner, kjøtt eller fisk og glem ikke gurkemeien. Den bør ikke i før mot slutten, hvis ikke mister den mye av sine helsebringende egenskaper, sies det.
2 ss kokosolje
1 ss hele spisskummenfrø
1 løk, finhakket
1 fedd hvitløk, finhakket
3 tomater, finhakket
1 cm fersk ingefær, raspet
1 ss tørket koriander
1 ts gurkemeie
1 blomkålhode i buketter
1 boks kokosmelk
1 ts tomatpuré
2 dl grønnkål, finkuttet
1 ts salt
fersk koriander til pynt
- Varm kokosolje i en mellomstor kjele. Tilsett spisskummen til de «spraker» og ta deretter i løk, hvitløk, ingefær og koriander, som du freser litt før du tar i tomater. Rør om til tomatene mykner.
- Tilsett blomkålbuketter, kokosmelk, gurkemeie, salt og tomatpuré og rør om. Dekk til, la det putre lett i 20-30 minutter. Rør om av og til.
- Tilsett så grønnkål, og la det putre 10 minutter.
- Pynt med fersk koriander og server med godt brød. Ris passer også til.
TIPS: For en hetere smak, tilsett gjerne litt chili.