Rabarbrakake

Nok til èn kake
Rabarbra kake 1

En variant av mammas eplekakefavoritt der eplene er byttet ut med rabarbra.

Allergener: laktose, gluten, egg

Du trenger 

• 150 g sukker 

• 150 g smør 

• 2 egg 

• 150 g mel 

• 1 ts bakepulver 

• 300 g rabarbra (eller til formen er dekket) 

• 2-3 ss sukker

Fremgangsmåte 

Pisk sammen sukker og smør til en luftig og kremet blanding. Tilsett eggene, ett om gangen, og pisk godt mellom hvert egg. Sikt deretter i mel og bakepulver, og rør forsiktig sammen til du får en jevn deig. 

Skyll rabarbraen godt, og skjær den i små biter, ca. 1 cm store. Legg bitene i en skål og bland dem med 2-3 ss sukker, slik at de blir lett dekket. 

Smør en rund 20 cm kakeform, og fordel halvparten av deigen i bunnen av formen. Smør deigen jevnt utover, og legg et lag med rabarbra over, slik at hele formen blir dekket. Fordel resten av deigen over rabarbraen, og topp gjerne med noen ekstra biter rabarbra for et ekstra friskt preg. 

Stek kaken nederst i ovnen på 175 grader i ca. 25 minutter, eller til den er lett gyllen. 

Serveres gjerne med is eller pisket krem. 

Tripler du oppskriften så passer den til en langpanne, perfekt når hele familien kommer på besøk eller til å fryse ned stykkevis.

Les mer om den deilige råvaren her: Rabarbra - sommerens syrlige glede.

Flere oppskrifter