Hjemmelaget granola

DSC 0073 2 s

Å lage granolaen selv er både billig og ekstra godt. Oppskriften under er nøttefri, men du kan gjerne bytte ut deler av frøene med hakkede nøtter. Særlig hasselnøtt egner seg godt – eller hampfrø. Tørket frukt og bær er også deilig i granola.

Tekst og foto: Anette Schive

Du trenger:

  • 300 g havregryn
  • 100 g solsikkekjerner
  • 100 g gresskarkjerner
  • 50 g linfrø
  • 25 g brunt sukker
  • 2 klyper maldonsalt
  • 1 dl eplejuice
  • 1 ss honning
  • 1 ss smør

Fremgangsmåte:

Rør sammen havregryn, frø og salt i en bolle. Varm opp eplejuice, sukker, smør og honning i en kjele til alt er smeltet og oppløst. Hell innholdet i kjelen over i bollen og bland godt.

Fordel blandingen jevnt utover to stekebrett dekket av bakepapir. En slikkepott kan være fin å bruke til dette. Legg det utover så tynt som mulig.

Stek granolaen midt i ovnen på cirka 140ºC varmluft. Rør og vend litt på blandingen hvert tjuende minutt så alt blir jevnt stekt. Etter omtrent én time skal granolaen ha fått en gyllen brunfarge.

Du kan steke flere brett samtidig, men det kan være lurt å bytte plass på dem halvveis hvis ikke ovnen din steker så jevnt.

La blandingen få avkjøle seg, deretter kan du helle den over i en egnet beholder. Granolaen vil holde seg fint i minst en måneds tid.

Flere oppskrifter