Parmesanterter

6-8 pers
Parmesanterte

Du kan lage terten i en stor form, eller bruke åtte små former. Server tertene med en god grønn salat med vinaigrette, valnøtter og reddiker.

MØRDEIG
100 g smør
2 ½ dl hvetemel
1 egg
klype salt

  • Ha mel og smør i en matmikser og kjør til smøret er oppløst. Tilsett egg og salt og kjør til deigen har samlet seg.
  • Ta den ut og klapp den flat som en tykk pannekake. Pakk den inn i plast og legg den kaldt ca. 1 time eller over natten.
  • Strø litt mel på benken, kjevl ut deigen og kle en eller flere terteformer med denne. Prikk bunnen lett med en gaffel for å hindre at bunnen sprekker.
  • Stek på 200 grader midt i ovnen til lysebrune, ca. 10-15 min. (Steker du én rund form må du steke den litt lenger.)
  • Ta dem ut av ovnen og la dem avkjøles mens du lager fyllet.

FYLL
150 g fersk parmesan, revet
4 dl fløte
1 egg
1 eggeplomme
klype salt

  • Pisk alle ingrediensene godt sammen for hånd, ha det over i terteskallet, eller -skallene og sett tilbake inn i ovnen.
  • Skru denne ned til 160 grader og stek ca. 20 min. De skal være lys brune på toppen, så følg med. De disser litt når du tar dem ut, men de stivner.
  • Avkjøl helt før du skjærer i den, eller tar dem ut av formene.

Flere oppskrifter