Torsketunger med chilimajones

4 pers
Ren Mat Torsketunger

Tungeskjæring har lange tradisjoner under Lofotfisket, og andre steder langs kysten. Mange skolebarn har brukt vinterferiene sine på å tre torskehoder på en pigg og skjære løs tunge og hakemuskel fra torsk. Se gjerne dokumentaren Tungeskjærerne på nrk.no. En delikatesse med plass i lokal kulturarv, altså. Passer som helgesnacks, eller som full middag med poteter og grønnsaker til. Oppskrift på majones finner du her.

16 torsketunger
2 dl brødsmuler
2 egg
2 dl hvetemel
1 ts hvit pepper
salt etter smak
1 dl nøytral olje til steking
1 chili
1-2 ss chilisaus
½ lime, saften

  • Renskjær torsketungene, skyll dem og la dem tørke på et kjøkkenpapir.
  • Lag majones. Tilsett 2 ss chilisaus og en finhakket chili. Smak til med lime. Rør godt.
  • Pisk eggene sammen. Vend tungene først i hvetemel, så i egg og endelig i brødsmuler.
  • Varm oljen i en panne og stek torsketungene til de er gjennomstekte og gyldenbrune.
  • Server umiddelbart som smårett eller lett middag med salat til.

Flere oppskrifter