Frisk bærpai

6 – 8 pers
Bærkake

En enkel oppskrift som du slenger sammen på 1–2–3. Denne er lettere å lage enn andre paier fordi du kan steke alt i ett. Den egner seg med alle sesongens bær, hver for seg, eller sammen. Pynt med spiselige blomster.

Paideig
150 g Rørossmør 
1 ½ dl rørsukker 
1 egg 
3 dl hvetemel
½ ts bakepulver

  • Bland alt i en kjøkkenmaskin og kjør til en klump. Paideigen behøver ikke hvile, trykk den ut i en smurt kakeform med en gang. Deigen er litt klissete, og skal ikke forstekes før du har i fyllet.

Fyll 
1 beger Rørosrømme 
1 egg 
½ dl sukker eller melis 
2 ts vaniljesukker

  • Bland dette i mikseren som du ikke behøver å vaske etter deigen du laget. 
  • Ha 500 g bær i paiskallet, hell fyllet over, gjem noen bær til pynt. 
  • Stekes på 200 grader i ca. 30 min. 
  • Avkjøl og pynt med friske bær og sommerblomster.

Flere oppskrifter