Frisk bærpai
6 – 8 pers
En enkel oppskrift som du slenger sammen på 1–2–3. Denne er lettere å lage enn andre paier fordi du kan steke alt i ett. Den egner seg med alle sesongens bær, hver for seg, eller sammen. Pynt med spiselige blomster.
Paideig
150 g Rørossmør
1 ½ dl rørsukker
1 egg
3 dl hvetemel
½ ts bakepulver
- Bland alt i en kjøkkenmaskin og kjør til en klump. Paideigen behøver ikke hvile, trykk den ut i en smurt kakeform med en gang. Deigen er litt klissete, og skal ikke forstekes før du har i fyllet.
Fyll
1 beger Rørosrømme
1 egg
½ dl sukker eller melis
2 ts vaniljesukker
- Bland dette i mikseren som du ikke behøver å vaske etter deigen du laget.
- Ha 500 g bær i paiskallet, hell fyllet over, gjem noen bær til pynt.
- Stekes på 200 grader i ca. 30 min.
- Avkjøl og pynt med friske bær og sommerblomster.