Varme epler
Nå begynner sommereplene, glassepler som de også kalles, å bli spiseklare, saftige og full av smak. Det er som regel rikelig av dem på treet, men sesongen er kort. Det gjelder å sette tenna i dem før de blir melne. Ved siden av å bruke dem til eplemos kan du servere dem varme, til dessert. Stek dem hurtig på ganske høy varme i en form. Servere en vaniljesaus eller en god is til. En gammeldags, enkel og god dessert.
epler
mandler
smør
råsukker
1 ts vaniljesukker
kanel
- Bruk så mange epler du trenger for at alle skal få minst ett.
- Ta ut kjernehuset og fyll hullet med en sammenrørt blanding av hakkede mandler, smør og litt råsukker. Legg eplene tett i tett og strø over litt mer råsukker og kanel.
- Stek eplene ved 200 grader i ca. 20 minutter.
- Du kan også piske en eggehvite med 2 ss sukker til marengs og ha klatter av det over. Sett inn formen igjen med god overvarme og stek til marengsen er blitt lysebrune.