Mandel- og sitronkake
8 - 10 pers

Denne kaken er mektig og frisk på samme tid, en liten bit til kaffen er nok. Som dessert er lettpisket krem med sitronskall godt til.
3 egg
3 dl sukker
3 ½ dl mandelmel
½ dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 ½ dl god olivenolje
2 sitroner, saft og skall
hakkede mandler til toppen
- Pisk egg og sukker til eggedosis.
- Ha i mel, bakepulver og pisk dette litt før du har i olivenolje, saft og skall av sitroner. Spar litt skall hvis du lager krem til. Rør til jevnt.
- Ha røren i en form med bakepapir, rund eller rektangulær, strø mandlene på toppen, dytt de litt ned i røren. Stek på 180 grader i 30–40 min.
- Lag gjerne kaken et par dager før, den har godt av å sette seg litt, den holder seg lenge.
- Lettpisket krem smaker du til med litt revet sitronskall og 1 ts sukker.