Hvit fisk med syltet rødløk, brokkolini, sider og rømme

4 pers
Hvit fisk med syltet rodlok BARE restaurant Foto Kristin Jorgensen

Morten Tungesvik fra BARE restaurant har hjulpet oss med oppskrifter til sesongens beste råvarer med sider, og denne gangen har vi valgt oss en av hans signaturretter på Bare Vestland, blåskjell i sider og en knallgod oppskrift på hvit fisk med rømme, sider og rødløk. Kjøp gjerne hel fisk og fileter selv (da får du bein til kraft med på kjøpet, og resten kan fryses til bruk senere, farse, plukkfisk, suppe osv.)

ca. 700-800 gram filet (gjerne ryggstykket)
8 stk små rødløk, kuttet
8 stk brokkolini
2 dl fiskekraft (kan sløyfes)
2 dl sider
2 dl Røros-rømme
1 pk salat etter ønske
ca. 2 ss smør

SYLTELAKE

2 dl vann
1 dl eplesider eddik
30 g sukker
10 g salt

  • Fisken saltes i 10 minutter med havsalt, skylles og tørkes på papir/klede. Deles deretter i 4 like stykker, stekes først i olje til gylden farge, deretter snus den og smør tilsettes, skum smøret over fisken til den er ferdig. En god regel når man steker fisk er: stek heller litt for lite enn litt for mye.
  • Ingrediensene til syltelaken blandes i en kjele og kokes opp, når alt sukkeret og saltet er oppløst, tilsettes løken (som da er skrelt) og den trekkes i ca. 5 min på svak varme til den er litt mør.
  • Fiskekraft og sider kokes ned til ca. 1 dl og avkjøles. Bland den sammen med rømmen og smak til med salt og en spiseskje med rå sider, eventuelt litt sitron.
  • Brokkolinien renses lett for nederste del og tilsettes pannen når fisken blir snudd.
  • Anrett ønskelig og nyt med et glass kald Hardanger-sider til.

Flere oppskrifter