Nypotetsalat med olje

Vår potetsalat har slått opp med rømmen, og foretrekker heller en god olje og friske urter. Behold gjerne potetskallet på og for å gjøre en ekstra liten vri dropper vi terningene, men snitter i stedet potetene opp i skiver. Resultatet er en potetsalat som ikke er klissete, men heller ikke tørr.
Allergener: Melk
Du trenger
10–12 poteter med skall
2 dl kokevann fra potetene
1 middels stor rødløk
4 sylteagurk eller surt eple
noen blader sar (evt. oregano eller bergmynte)
ca. 10 cm purreløk
kruspersille
hele pepperkorn (gjerne rosa eller grønne)
1 ss olivenolje
1 kork molkosan (evt. myse eller eplesidereddik fra når du lager skjørost. Oppskrift på dette kommer!)
Fremgangsmåte
Kok opp poteter, pass på at de ikke blir ihjelkokte, men beholder fastheten.
La dem hvile/kjølne og legg dem i en vid bolle. Finhakk løk – spar eventuelt noen løkringer til pynt.
Finhakk kruspersille, sar og sylteagurk/surt eple og sar (oregano eller bergmynte). Bland dette med cirka 2 dl av potetvannet. Tilsett olje, molkosan (myse eller eplesidereddik), 5-10 hele pepperkorn (etter egen smak), en knipe havsalt. Hell dette over potetene.
Pynt evt. med ekstra kruspersille, sar, oregano eller bergmynte, og evt. ekstra løkringer.