Plommesyltetøy
6-10 glass
Plommesyltetøy er like godt til pannekaker og pålegg som i bløtekaker og paier. Ha i litt plommesyltetøy neste gang du lager eplekake! Det gjør den smakfull og saftig.
2 kg plommer
750 g rørsukker
2 dl vann
1 sitron, saften av eller
2 ts sitronsyre
- Er plommene dine faste og søte trenger du kanskje både mindre sukker. Smak deg frem. Del plommene i biter og fjern steinene. Bruk en tykkbunnet gryte.
- Kok opp med sitronsaften eller sitronsyre og vann og la det småkoke til alt sukkeret er løst opp. Smak deg frem om det er søtt/syrlig nok. Rør med en slikkepott og pass på at syltetøyet ikke fester seg i bunn. Kok det ca. 20 min.
- Ha syltetøyet i rene glass, fyll helt til topps og ha på lokk. Oppbevares mørkt og kaldt.