Confitert sjalottløk med svinekjøtt og sellerirotkrem

4 porsjoner
Confitert sjalottlok med svinekjott og sellerirotkrem

Ren Mat har vært på besøk hos franske kokker med gård til bord-filosofi. Restaurant L’etable D’osseau benytter seg kun av råvarer produsert 10 kilometer fra restauranten eller mindre. Her er deres signaturrett.

12 mellomstore sjalottløk
3 stk sellerirot
50 gram svinekjøtt (fôret på gress)
30 gram ristede hasselnøtter
80 gram smør
500 gram melk
timian
salt og pepper

Confitert sjalottløk med svinekjøtt og sellerirotkrem

  • Skrell sjalottløken, og legg dem i en varm panne med halvparten av smøret, vann, timian, salt og pepper. Kok dem til væsken er redusert og de har fått en lett gylden farge.
  • Skrell sellerirot og del i terninger. La det koke opp sakte i en kjele med melken og resten av smøret. Når selleriroten er ferdig kokt, lag puré med en kraftig blender til du får ønsket konsistens, så jevn som mulig.
  • Brune svinekjøttet i biter/terninger til det er blitt sprøtt.
  • Ta en stor skje sellerirotkrem på tallerkenen, og dander seks sjalottløk på toppen sammen med resten av kraften fra stekepannen. Avslutt med svinekjøttet og frisk timian, ristede hasselnøtter, en raus mengde svart pepper og et glass Jurançon sec!

Les mer om vårt besøk hos de franske kokkene med gård til bord-filosofi i vårutgaven av Ren Mat.

Flere oppskrifter