Lammekoteletter med tjukkmjølk-tzatziki
4 pers
Hvem trenger gresk yoghurt når vi har tjukkmjølka! Bytter du fetaosten med skjørost får du en helnorsk rett. Bruk gjerne villsau om du får tak i, den står også på Ark of Taste-listen.
Allergener: Ingen
TJUKKMJØLK-TZATZIKI
1 l tjukkmjølk
1 agurk
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
1 fedd finrevet hvitløk
1 ss finhakket frisk mynte
- Heng en stor melsikt over en bolle.
- Legg et linklede i melsikten og hell i tjukkmjølk.
- Sett i kjøleskap i et døgn. Skrell og riv agurk grovt.
- Vend med salt og la stå i 15 minutter.
- Klem ut veske fra agurken.
- Bland sammen avrent tjukkmjølk, agurk, pepper, revet hvitløk og finhakket mynte.
GRESK SALAT
600 g tomater
1 rødløk
100 g kalamataoliven
200 g fetaost eller skjørost
8 ss god olivenolje
2 ts tørket oregano
- Del agurk i terninger, tomat i biter og løk i tynne skiver og legg over på serveringstallerkner.
- Dryss over oliven, legg på fetaost, drypp over olivenolje.
- Dryss tørket oregano over fetaosten.
- Smak til med salt og pepper hvis det trengs.
LAMMEKOTELETTER
8 lammekoteletter
1/2 ts salt
1/4 ts pepper
2 ss olje
1 ss grovhakket rosmarin
- Krydre 4 lammekoteletter med salt, pepper og rosmarin.
- Grill på begge sider på høy varme på grillen til akkurat gjennomstekt, omtrent 2 minutter på hver side.
- Server lammekoteletter med gresk salat og tjukkmjølk-tzatziki.
TIPS: Bruk melkemysen fra tjukkmjølka i brød.
DRIKKETIPS:
Schatz er en foregangsmann innen spansk, biodynamisk vinmaking. Schatz Pinot Noir 2016 slippes nå etter mange års lagring. En rik, leskende vin med smak av røde bær og krydder. Varenr. 401601, kr 428,-