Sommersuppe

4 ->
Sommersuppe

Når råvarene er på topp og alt spirer og gror er det bare å hive dem i gryta med litt kraft og krydder. Du trenger ingen oppskrift, du trenger ikke noe annet mål enn å mette de du koker for på en enkel, næringsrik og god måte.

Lag en sommersuppe der du bruker alle de grønnsakene du har. Suppler gjerne med krydder og grønt du plukker i naturen eller i hagen; nye løvetannblader, lyse-grønne skvallerkålblader, litt løpstikke og nye nesleskudd. Bruk grønnkål, spinat, asparges, bønner, sukkererter, erter, gressløk og gjerne også ferske tomater, gulrøtter, løk, hvitløk eller det du måtte finne på din vei. Grønne blader finhakkes, de harde grønnsakene skjæres i større biter. Tilsett bønner, quinoa eller linser om du vil. Dette er et vitaminmåltid, mettende men likevel lett og god sommermat.

  • Hakk og surr grønnsakene i en romslig gryte i god olivenolje.
  • Hell over kjøtt- eller grønnsaks- kraft, eller bare vann, så det dekker godt og vel så det, og la det hele småkoke til de største bitene er møre.
  • Smak til med krydderurter, salt og grovstøtt pepper.
  • Ofte trenger slike supper litt syre; bruk fjell- eller engsyre du finner i naturen eller en skvis av sitron.
  • Ved servering kan du enten legge et ristet stykke brød i bunnen av suppeskålen, eller servere ferskt brød ved siden av med godt smør eller god olivenolje til. Riv litt parmesan eller annen smakfull, hard gul ost på toppen, og hell over noen dråper med god oliven- olje til slutt.

Flere oppskrifter