Pære- og gresskarcrumble med brødsmuler

4 pers
Paerecrumble

Jeg har fått høre at brød er en av de ingrediensene som oftest går i søpla. Crumble er kanskje den enkleste desserten man kan kaste sammen og en fantastisk måte å redde en brødskalk eller to på. Her kan alle lyse til halvgrove brødtyper brukes, men jeg ville styrt unna hvitløksbaguetten.

Oppskrift: Malin Gimle Labråten
Allergener: melk, gluten

FYLL
1 ss smør, pluss litt til formen
150 g gresskar, i terninger (1 1 cm)
400 g pære, fast og syrlig på smak, skrellet og i terninger
25 g sukker
litt nyrevet muskat (ca. 1/2 ts)
saft og revet skall av 1/2 sitron

  • Sett ovnen på 180 grader.
  • Smør en ildfast form med smør (jeg brukte en oval form på 26 cm   14 cm).
  • Ha gresskar og pæreterningene i formen og ha i sukker, muskat, sitronsaft og sitronskall.
  • Rør lett sammen og fordel smøret litt utover på toppen.
  • Dekk til med aluminiumfolie og bak midt i ovnen i ca. 30 min, eller til alt er mykt.
  • Ta ut av ovnen og mos gresskarterningene med en gaffel.

CRUMBLE
100 g tørt hvitt brød, revet i småbiter
50 g havregryn
80 g normalsaltet kaldt smør i terninger
45 g sukker
1/2 ts kanel
havsalt

  • Bland sammen brødbiter, sukker, kanel og havregryn i en bolle.
  • Klyp inn smøret. Fordel oppå fyllet og dryss over en klype havsalt.
  • Sett tilbake i ovnen og bak i ca. 25–30 minutter, eller til blandingen er sprø og gyllen.
  • Server med vaniljeis, vaniljesaus eller rett og slett en stor skje med yoghurt naturell.

Flere oppskrifter