Pære- og gresskarcrumble med brødsmuler
4 pers
Jeg har fått høre at brød er en av de ingrediensene som oftest går i søpla. Crumble er kanskje den enkleste desserten man kan kaste sammen og en fantastisk måte å redde en brødskalk eller to på. Her kan alle lyse til halvgrove brødtyper brukes, men jeg ville styrt unna hvitløksbaguetten.
Oppskrift: Malin Gimle Labråten
Allergener: melk, gluten
FYLL
1 ss smør, pluss litt til formen
150 g gresskar, i terninger (1 1 cm)
400 g pære, fast og syrlig på smak, skrellet og i terninger
25 g sukker
litt nyrevet muskat (ca. 1/2 ts)
saft og revet skall av 1/2 sitron
- Sett ovnen på 180 grader.
- Smør en ildfast form med smør (jeg brukte en oval form på 26 cm 14 cm).
- Ha gresskar og pæreterningene i formen og ha i sukker, muskat, sitronsaft og sitronskall.
- Rør lett sammen og fordel smøret litt utover på toppen.
- Dekk til med aluminiumfolie og bak midt i ovnen i ca. 30 min, eller til alt er mykt.
- Ta ut av ovnen og mos gresskarterningene med en gaffel.
CRUMBLE
100 g tørt hvitt brød, revet i småbiter
50 g havregryn
80 g normalsaltet kaldt smør i terninger
45 g sukker
1/2 ts kanel
havsalt
- Bland sammen brødbiter, sukker, kanel og havregryn i en bolle.
- Klyp inn smøret. Fordel oppå fyllet og dryss over en klype havsalt.
- Sett tilbake i ovnen og bak i ca. 25–30 minutter, eller til blandingen er sprø og gyllen.
- Server med vaniljeis, vaniljesaus eller rett og slett en stor skje med yoghurt naturell.