Sprø pastinakklapper med lagret ost

4 pers
Malin Gimle Labraten spro lapper nr45

Eksperimenter gjerne med forskjellige rotgrønnsaker. Sellerirot, søtpotet, eller rett og slett vanlige poteter blir også fantastisk. Gode å servere som de er, eller med en god dipp.

Oppskrift: Malin Gimle Labråten

Vegetar
Allergener: Melk, gluten

400 g skrellet pastinakk
120 g revet lagret gul ost, som for eksempel comté eller lagret grotteost
2 egg
3 ss finhakket estragon, gressløk eller bladpersille
1 finhakket mellomstor gul løk
40 g hvetemel
salt og pepper
olivenolje til steking

  • Riv pastinakkene grovt på et rivjern.
  • Bland alle ingrediensene i en bolle.
  • Form flate «lapper» med hendene (det er lettere om du dypper fingrene i litt olje først). Lag gjerne en liten test og stek i panna først for å sjekke at du er fornøyd med salt- og peppermengden.
  • Stek i en stekepanne på middels varme til de er gylne og fine (for best resultat, la dem ligge i ro frem til de er klare til å vendes, da faller de ikke fra hverandre). Jeg liker å servere dem enkelt og greit med friske urter og salatblader vendt i en søt og syrlig vinaigrette med
    dijonsennep og honning.


Drikketips:
Pet Nat by Py

Flere oppskrifter