Eple- og krydderkake
8 - 10 pers
Varme krydre, epler og fullkornsmel gjør dette til en mektig og rågod dessertkake. Server gjerne kaken lunken, med lett pisket krem eller is til.
4 egg
250 g rørsukker
200 g smør
100 g grovsiktet spelt
100 g emmer
50 g byggflak
1 ts vaniljepulver
1 ts bakepulver
2 ts kanel
1 ts kardemomme
1 ts støtt nellik
1 ts revet ingefær
1 stort, revet eple
1 neve valnøtter
1 neve mandler
1 neve hasselnøtter
3 epler, skrelt og delt
honning
- Sett ovnen på 180 grader.
- Rør egg og sukker luftig. Bland inn melet og resten av det tørre og rør lett.
- Ha i revet eple med skall, hvis det er økologisk, og smeltet smør i røren og rør til alt er blandet godt sammen.
- Dekk en form med bakepapir og fyll røren i formen. Den hever seg litt, men ikke så mye.
- Skrell og del eplene og fordel dem utover toppen. Trykk dem litt ned i røren.
- Fordel de grovhakkete nøttene på toppen, og ha litt rørsukker eller honning og kanel over til slutt.
- Stekes midt i ovnen i ca. 30 min. Den kan godt være litt lite stekt, men ikke rå. Test med en trepinne.