Plommeterter

6 - 10 stk.
Plommeterte

Her kan du gjerne bruke muffinsbrett eller egne former, husk å smøre dem godt. Legg noen lag med filodeig på hverandre så kantene blir en ”blomst”. Pisk sammen noe av hvitene fra eggene du skiller med litt sukker og pensle med dette på innsiden. Sett formene inn i stekeovnen på 180 grader noen min. Pass på at flakene ikke blir brent, i så fall senk varmen.

Vaniljekrem
1 ½ dl sukker
100 g smør
3 dl melk
4 eggplommer
1 vaniljestang
1 ss maisenna

  • Del vaniljestangen i to, skrap ut frøene og legg hele stan­gen, sammen med sukker og melk, i en kjele. Kok opp og rør til sukkeret er oppløst. Trekk kjelen til side og la den stå en liten halvtime så vaniljen får avgitt mye og god smak. 
  • Pisk sammen eggeplommene i en bolle og sil over melkeblan­dingen under omrøring. 
  • Hell tilbake i kjelen og sett på svak varme. Tilsett maisenna og pisk og rør til du ser det bobler. Vær forsiktig så ikke varmen er for sterk, det må ikke feste seg i bunnen eller eggene må ikke koagulere. 
  • Når den har tyknet tar du den til side og rører inn mykt smør i terninger. Avkjøl kremen før du har den i skallet.

Glaserte plommer
nok plommer til å dekke formen 
2 kanelstenger
2-4 stjerneanis
2 dl rørsukker
1 ss smør

  • Del plommene i to og fjern steinen. Ha smør, krydder, suk­ker og plommer i stekepanne og stek dem til sukkeret har smeltet og de er møre og glaserte. 
  • Ha vaniljekremen i de for-stekte formene, så de glaserte plommene. Nå skal de ikke inn i stekovnen igjen.
    Du kan selvfølgelig bruke alle andre slags frukter og bær i slike terter.

Flere oppskrifter