Rekepasta
2-8 pers
Alltid lurt å ha et lite forråd av ”nødproviant”; litt pasta i skuffen, reker i fryseren, en persillekvast i vinduet, litt god olivenolje på benken – og vips – er middagen reddet.
reker
pasta
god olivenolje
bladpersille
chili
hvitløk
salt
- Tin så mange reker du trenger under varmt vann i et par minutter. Skrell dem.
- Finhakk persille eller andre urter du måtte ha, gjerne litt rød chili og hvitløk også, mens du koker pastaen.
- Hell av vannet, bland pastaen med det andre, hell over litt god olivenolje og middagen er servert!
Reker er en god kilde til vitamin B-12 og inneholder også vitaminene A, E og D. De inneholder lite fett, men nyttige mineraler som kalium, kalsium og magnesium. Det er like lett å hive skallet i en gryte som i søpla. Hell på vann og kok kraft til fiskesuppe eller en saus dagen etter. Aller best blir det hvis du freser skallet i litt olivenolje med chili før du heller på vann.