Rask sei på asiatisk vis

4 pers
Ren Mat Asiatisk Sei

Seien er kanskje vår mest undervurderte fisk, i alle fall hvis du spør fiskehandler Kjetil Holen, som vi har intervjuet på side 64. Mange av oss har vokst opp med den klassiske seibiffen, men det finnes jo mange flere måter å nyte den på. Her har vi gitt den et piff med crispy grønnsaker og hot chili.

1 ss olje til steking
500 g seifilét eller annen torskefisk
1 rødløk, i skiver
1 rød paprika, i biter
½ brokkoli, i buketter
1 rød chili, grovhakket
2 dl søt chilisaus
4 ss soyasaus
1 lime
1-2 cm fersk ingefærrot
1 dl cashewnøtter
en neve frisk koriander
salt og pepper

  • Sett ovnen på 200 grader. Salte og pepre fisken. Sprinkle matolje i en ildfast form og fordel seifileter utover. Hell chilisaus over og stek i ovnen i om lag 10 minutter, eller til den flaker seg.
  • Wok rødløk, brokkoli og paprika i en wok- eller stekepanne sammen med chili og ingefær. Ha i soyasaus og saften fra en lime. Plassér på tallerkener, med en seifilét på hver, og dandér med cashewnøtter og frisk koriander.

Flere oppskrifter