Rask sei på asiatisk vis
4 pers
Seien er kanskje vår mest undervurderte fisk, i alle fall hvis du spør fiskehandler Kjetil Holen. Mange av oss har vokst opp med den klassiske seibiffen, men det finnes jo mange flere måter å nyte den på. Her har vi gitt den et piff med crispy grønnsaker og hot chili.
1 ss olje til steking
500 g seifilét eller annen torskefisk
1 rødløk, i skiver
1 rød paprika, i biter
½ brokkoli, i buketter
1 rød chili, grovhakket
2 dl søt chilisaus
4 ss soyasaus
1 lime
1-2 cm fersk ingefærrot
1 dl cashewnøtter
en neve frisk koriander
salt og pepper
- Sett ovnen på 200 grader. Salte og pepre fisken. Sprinkle matolje i en ildfast form og fordel seifileter utover. Hell chilisaus over og stek i ovnen i om lag 10 minutter, eller til den flaker seg.
- Wok rødløk, brokkoli og paprika i en wok- eller stekepanne sammen med chili og ingefær. Ha i soyasaus og saften fra en lime. Plassér på tallerkener, med en seifilét på hver, og dandér med cashewnøtter og frisk koriander.