Gresskarsuppe

4 porsjoner
Botun gresskarsuppe

Oppskrift og foto av Mathilde Buch Larsen

Du trenger:

  • 1 hokkaidogresskar
  • 1 løk, grovhakket
  • 4 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 gulrøtter i terninger
  • 1⁄2 chili, finhakket
  • 1⁄2 ts spisskummen
  • 1 ts revet ingefær
  • 1 liter grønnsaksbuljong
  • 1,5 dl kokosmelk (kan erstattes med fløte)
  • 1 ss olje
  • saft fra 1⁄2 økologisk sitron
  • frisk, sort pepper
  • salt

Fremgangsmåte:

Varm olje i en gryte og fres alle grønnsakene, chili, spisskummen og ingefær over middels varme i et par minutter.

Hell over grønnsaksbuljong til den dekker omtrent 2/3 av grønnsakene. Tilsett gradvis mer og juster konsistensen senere om nødvendig. Legg på lokk og la det koke i 15-20 minutter.

Bruk en stavmikser eller blender til å lage en jevn og kremet suppe.

Tilsett sitronsaft og kokosmelk eller fløte, og blend suppen igjen. Smak til med salt og pepper.

Server suppen med surdeigsknekkebrød, friske spirer, urteolje og ristede gresskarkjerner.

Flere oppskrifter