Blomkålsuppe med sennepskrutonger

4 pers
Blomkalsuppe 25

Dette er en litt avansert blomkålsuppe med ekstra gode krutonger. Å lage krutonger til supper er en fin måte å bruke opp gammelt brød. Sennep og karri gjør dem ekstra gode. 

3 ss olivenolje
2 ss smør
2 kvister timian på stilk
3 bladpersille på stilk
½ sitron, skall av
1 løk, kuttet 
2 laurbærblad
salt
hvit pepper
1 stort blomkålhode, delt i buketter
1 stor potet, delt i biter
1, 2 l grønnsaks- eller kyllingkraft
2 dl fløte 
2 ss gressløk, hakket 

  • Bruk hyssing og knyt sammen timian, persille, sitronskall og laurbærblad. Ha olje og smør i en stor kjele på middels varme.. Legg bunten i kjelen sammen med løk, en klype salt og noen runder med pepperkvernen. Stek mens du rører til løken er myk.
  • Ha i blomkål, potet og kraft, gi det et oppkok og la småputre i ca. 10 minutter til grønnsakene er kokt, men fremdeles har tyggemotstand.
  • Bruk en hullsleiv og ta ut litt av blomkålen som du legger til side. La det småkoke videre i fem minutter før du fjerner krydderkvasten. 
  • Bruk en stavmikser og kjør til du har en jevn suppe. Spe med fløten mens du pisker. Legg i blomkålkvastene du la til side og rør inn mer finrevet sitronskall og gressløk. 

Sennepskrutonger
150 g smør
2 ss olivenolje
2 ss Dijonsennep
2 ts karri
4 brødskiver, delt i terninger

  • Ha smør og olje i en stor stekepanne. Når det begynner å skumme visper du inn sennep, karri og en klype salt. Ta i brødbitene og stek dem gylne og sprø. 
  • Ta dem i en bolle så folk kan ta krutongene i suppen selv.

Flere oppskrifter