Lam i kefir med safran
4 pers

Å koke i surmelk er inspirert av Midtøstens kjøkken. Du kan bruke annet krydder enn safran, men det hører liksom til.
800 g lammekjøtt
1 ts safran
1 rød chili
1 ss revet ingefær
10 store sjalottløk
4 ss god olivenolje
½ sitron, saften av
salt og grovstøtt pepper
- Kjøp en bog eller lammestek, be butikken skjære denne i skiver, og skjær selv biter av kjøttet fra beina. Spar på beina, legg disse kaldt til dagen etter.
- Lag en marinade av kefirmelk, safran, sitron, olje, chili og ingefær i en dyp form, rør det lett sammen og legg i kjøttbitene. La kjøttet marinere i kjøleskapet natten over.
- Skrell og del sjalottløken i 2. Brun beina og løken i litt olje i en jerngryte og hell i lammet med marinaden i.
- La det putre forsiktig under lokk i ca. 2 timer. Er det mye kjøtt igjen på beina kan du servere disse også så dere kan gnage av kjøttet, ellers er de mest med for å gi god kraft til sausen så ta dem ut før servering.
- Smak til med salt og pepper og server med grønne bønner og ris til.