Sei med stekt løk
4 pers
Traust og godt men kanskje litt glemt? Sei med stekt løk er en god kombinasjon. Vi sprøstekte løken på litt sterk varme i godt smør og litt olje, da ble den både litt karamellisert, og litt sprø. Å panere fisken i sesamfrø og chia ble også veldig godt! Vi stekte poteter til, men en god potetstappe gjør seg også. Lag en salat ved siden av hvis du vil ha litt grønt til.
800 g seifilet
3 rødløk
1 ss chiafrø
4 ss sesamfrø
1 egg
smør/olje
salt og pepper
- Finsnitt løken og stek den gyllen i en varm panne med smør og olje mens du forbereder resten. Rør litt i den av og til og pass på at den ikke svir seg.
- Snu seistykkene i et sammenpisket egg og vend dem i en blanding av salt, pepper, chia- og sesamfrø. Legg dem i varm panne med lett brunet olje og smør og stek dem på en side til du ser at den er stekt halvveis igjennom. La den ligge stille.
- Snu dem og stek like lenge på den andre siden.