Raskt hverdagsbrød
Jada; vi elsker surdeigsbrød og mener absolutt at det er best for kroppen med langtidshevet brød på bløtlagt korn. Men noen ganger «skjer livet», og tidsklemma gjør at alternativet er kjøpebrød. Da er det flott å kunne ty til et deilig og raskt hverdagsbrød som er både heve- og eltefritt!
Allergener: Gluten og melk
Du trenger:
- 100 g havremel
- 400 g fin sammalt hvete
- 1 ts natron
- 1 ts salt
- 3 dl skummet kulturmelk
- 2 dl vann
- 2 ss lettkokte havregryn til pynt
Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 220 °C over- og undervarme.
Miks det tørre i en bolle, hell deretter oppi det våte. Rør til deigen er godt samlet. Hell deigen ut på et melet bord og form til et rundt brød. Deigen er litt klissete, så det er lurt å bruke en deigskrape til å forme den.
Legg brødet over på et stekebrett og strø over litt havregryn som pynt. Stek det i 20 minutter, sett deretter varmen ned til 200 oC og stek brødet i 20-30 minutter til.
Brødet er ferdig når det er gyllent og høres hult ut når du dunker på det fra undersiden. La det stå og avkjøle seg i minst en halvtime før du skjærer det opp.