Rødkålpai

4 pers
Rødkålpai

En av de beste paiene jeg har smakt fikk jeg på besøk hos min venninne. Den får jeg lyst på hver gang jeg ser en rødkål i butikken, og i vinterhalvåret er det gjerne den som frister mest i grønnsakshyllene. Rødkål bør vi alle spise mer av, og særlig for kvinner skal det være viktig å få i seg nok. Så i tillegg til å være et godt bidrag til ukens vegetarmiddag, egner denne seg som middag eller lunsj når man får gjester på besøk – ha den i mente til neste venninnekveld.

Oppskrift: Anna Matthews

PAIBUNN
125 g smør
3 dl mel, halvparten fint og halvparten grovt
en klype urtesalt
1-2 ss vann

RØDKÅLFYLL

1 eller ½ rødkål, se an størrelsen
ca. 4 ss balsamicoeddik
ca. 1 dl soltørket tomat, hakket
2 ½ dl fløte
3 egg
revet ost, gjerne noe parmesan

  • Kjevle paideigen ut i paiformen og prikk med en gaffel. Stekes lett i 5-10 min i ovnen før du har i fyllet.
  • Rødkål snittes fint. Stekes godt, lenger enn du tror, på medium varme i litt olje. Ha i et par håndfuller med oppkuttet soltørket tomat (tørre) og ha tilslutt i noen spiseskjeer balsamicoeddik. La det surre videre mens du lager resten av fyllet.
  • Bland egg og fløte. Tilsett noen gode håndfuller med revet ost. Bruk opp restene i kjøleskapet, og la gjerne halvparten være parmesan eller annen smakfull ost.
  • Hell rødkålsblandingen over i paibunnen, og hell så fløte-, ost- og eggeblandingen på toppen. Rasp gjerne over litt parmesan tilslutt før du har den inn i ovnen.
  • Stekes på 180 grader i 30-45 min.
  • Mens paien steker lager du en stor, god salat av det du har kjøleskapet. Her har vi laget en grønn salat med spirer, persille og eple. Husk god dressing, gjerne med litt hvitløk og honning i hvis du liker det.

Flere oppskrifter