Biffsandwich
4 - 8 pers
Som hamburgere, er dette grillmat på sitt beste. Kjøp en god baguette eller bruk annet brød som du rister raskt på grillen med litt olivenolje på. Har du en stavmikser eller miksmaster tar det et par minutter å lage en god aïoli. Eller prøv Lohmanders-Mills’ nye økologiske aïoli, den er god!
800 g rundbiff av storfe
rosmarin
salt og pepper
ruccola eller løvetannblad
brød
- Del kjøttstykket i to og legg stykkene i plastpose sammen med salt, pepper og frisk rosmarin.
- Bruk en kjevle eller treklubbe (heia Steinerskolen!) og bank stykkene, ikke for hardt. Snu posen en gang, bank dem igjen, men ikke bank dem for tynne.
- Stek stykkene på en grill, en rist over bålet, på en bakehelle eller i en stekepanne, noen minutter på hver side. Ha på salt og pepper og la dem hvile litt før du skjærer kjøttet i skiver.
- Varm brødene i ovn, ved grillen eller bålet og skjær dem i to men ikke helt igjennom.
- Ha på rikelig med aïoli på begge sider, så det grønne og kjøttet, og lukk brødet.
Aïoli
3 dl nøytral olje
1 egg
2 ss sennep
2 hvitløkfedd
salt
- Press hvitløkfeddene, eller finhakk dem, og kjør dem sammen med egg og sennep ca. ett minutt. Noen bruker bare plomme, men du kan bruke hviten også.
- Spe med oljen i tynn stråle helt til aïolien er glatt og jevn. Smak til med salt.
- Hvis den skulle skille seg kan du begynne igjen med en eggeplomme og spe med det du har pisket.
Husk at for å få til en fin majones eller aïoli må ingrediensene ha samme temperatur, helst romtemperatur.