Grov potetstappe og pølser

4 pers
Grov potetstappe og pølser

En grov potetstappe med urter og løk er et supert tilbehør til pølser, kjøttboller, fiskekaker eller grillmat. Vi har valgt noen gode, økologiske lammepølser fra Jens Eide, tilgjenglige i mange butikker. Stek pølsene på grill eller i panne og server med sursøte nye grønnsaker og en god sennep til.

Grov potetstappe 
8-10 poteter
1 rødløk
1 neve dill
1 neve persille
50 g mykt smør
½ dl fløte eller melk
4 ts sennep
salt og pepper

  • Skrell potetene, del dem så koker de raskere, og – hvis du har tid – sett dem gjerne i kjøleskapet i kaldt vann en stund så de kvitter seg med litt stivelse. Hell fra vannet før du koker dem i nytt.
  • Kok potetene møre uten salt, hell av vannet og sett dem litt tilbake på platen så de tørker litt.
  • Finhakk løk, dill og persille.
  • Bruk en stapper for å mose dem men la det være noen små biter av potet i stappen. Ha i smør og fløte/melk og bruk miksmasteren til å røre det sammen. Da blir den luftig. 
  • Rør inn urtene og sennep til slutt og smak til med salt og pepper. 

Sursøte grønnsaker
3 store gulrøtter
1 liten nykål
1 gul løk
1 ss reven pepperrot

Lake
2 dl epleeddik
1 dl rørsukker
1 dl vann 
1 ss sennepsfrø
grovstøtt pepper
1 ts salt

  • Kok opp laken og legg i oppskåret kål, gulrot og løk. La det putre i ca. 3-5 min. 
  • Avkjøl, og sil fra laken. 

Flere oppskrifter