Blåskjell med sider

4 pers
Blaaskjell i sider BARE restaurant foto Kristin Jorgensen

Morten Tungesvik fra BARE restaurant har hjulpet oss med oppskrifter til sesongens beste råvarer med sider, og denne gangen har vi valgt oss en av hans signaturretter på Bare Vestland, blåskjell i sider og en knallgod oppskrift på hvit fisk med rømme, sider og rødløk.

2 kg blåskjell
4 dl sider
2 stk sjalottløk
1 fedd hvitløk
1 neve kuttet gressløk
1 neve kuttet persille
1 neve kuttet kjørvel
3 ss smør (gjerne røykt hvis ønskelig)
2 ss olivenolje

  • Blåskjellene skylles raskt og evt. «skjegg» fjernes, hvis noen blåskjell er knust eller åpne, så kastes de.
  • Løken og hvitløken kuttes som ønskelig. En vid kjele varmes, olje og løk tilsettes, når løken er blank tilsettes blåskjellene. De er viktig å røre dem litt rundt slik at de kommer opp i temperatur, deretter tilsettes sideren og lokk (rør litt rundt ca. hvert minutt) etter ca. 4-5 minutter.
  • Når alle skjellene er åpne, tas pannen av varmen og smør og urter vendes inn.
  • Server gjerne med grillet/toastet brød eller pommes frites.

Flere oppskrifter