Vaffelkake med gresskar, eple og bringebær

Alle elsker vafler og alle elsker kake, ikke sant? Denne vaffelkaken er rett og slett det perfekte møtet mellom fristende vafler og saftig bringebærkake. Røren inneholder gresskar som gir næring og metthetsfølelse uten å prege smaken.
Allergener: Gluten, melk, egg
Vafler
- 6 dl bakt gresskar (ca. 1 flaskegresskar) eller 2 bokser hermetiske gresskar
- 5 dl sammalt hvetemel
- 1 dl siktet hvetemel
- 6 dl bakemjølk
- 5 egg
- 1 ts salt
- 2 ts bakepulver
- 2 ss honning
- 4 ss smeltet smør
- 4 ss raspet eple
Bringebærkrem
- 6 dl kremfløte
- 200 g bringebær
- 6 ss sukker
- Evt. melis til pynt
Fremgangsmåte
Bak gresskaret i ovnen på 200 grader til det er mørt, ca. 30 minutter, og mos det med en stavmikser, eller finn frem hermetisk gresskar.
Pisk eggene i en bakebolle. Ha i gresskar, raspet eple, melk, honning og smør. Visp inn de tørre ingrediensene og stek vaflene. La platene avkjøles, mens du lager bringebærkremen.
Mos ca. 100 g bringebær med en gaffel. Visp kremfløte og sukker, og rør så inn bringebærmosen.
Dandér vaffelplater og krem lagvis, og pynt med krem og resten av de friske bærene på toppen. Drisle over melis til slutt.