Rødbetgrateng med blåmuggost
Én grateng
Denne oppskriften har vi fått fra Grindal ysteri, som lager blåmuggosten Råblå. Den ystes på fersk, rå melk og kjellermodnes i to måneder. Dette gjør at modningsskorpa følger årstidene og gir særpreg, og gjør den til et spennende smakstilskudd i gratenger og paier.
3 rødbeter, raspet
1 gulrot, raspet
1-2 løk, finhakket
220 gram blåmuggost, for eksempel Grindals Råblå eller Hitra Blå
270 gram kremost naturell, for eksempel Grindals Rim
3 egg
½ chili
3 fedd hvitløk
oregano, timian eller basilikum etter smak
salt og pepper
- Varm stekeovn til 180 grader.
- Surr rødbeter, gulrot og løk i en panne.
- Bland egg og kremost og smuldre i blåmuggost.
- Bland i hvitløk, chili og krydder, og deretter rødbetblandingen. Smak til med salt og pepper.
- Passer i form med 28 cm diameter.
- Stek i ovn i én time.
- Server med potetmos eller ovnsbakte poteter og frisk salat.