And med julekrydder
4 pers
And er ofte servert med smak av appelsin. Men i disse tider kan vi likegodt gi den en god smak av tradisjonelt julekrydder! Husk at alt kjøtt skal ha romtemperatur før du begynner å steke.
4 andebryst eller lår
4 poteter
- Snitt ruter og gni det inn med salt og pepper.
- Stek bryst eller lår på skinnsiden i ca. 4 min. Snu dem og stek et par min. til, før du har dem i en ildfast form og setter dem i ovnen på 200 grader i 8 min. eller 10 hvis de er store. Lager du lår lønner det seg å steke på litt lavere varme i litt lengre tid.
SAUS
1 dl rødvinseddik
1 dl rødvin
½ dl soyasaus
4 ss flytende honning
1 stjerneanis
1 kanelstang
1 ts nellikspiker
1 ts korianderfrø
2 ts grovstøtt pepper
- Ha krydder i pannen med andefettet og la det syde i noen min.
- Tilsett soya, eddik, rødvin og honning og la det koke inn til ca. halvparten av mengden. Sil over i en liten gryte du kan varme opp, og sett sausen til side.
- La kjøttet hvile litt før du skjærer i tynne skiver og anretter på varme tallerkener med tilbehøret.
- Server med stekte poteter i terninger til.
GRILLET GRESSKAR
1 Hokkaido gresskar
1 dl god olivenolje
4 kanelstenger
4 ss lønnesirup
3 hvitløkbåter
20 salvieblader, ferske
5 laurbærblad, tørre
salt og pepper
- Forvarm ovnen til 200 grader. Del gresskarene i skiver, fjern skall og frø.
- I en stor bolle vender du gresskarbitene i olivenolje, delte kanelstenger, lønnesirup, hakket hvitløk, salvie, laurbærblader, salt og pepper. Sørg for at alt blir dekket og la det marinere i 10 min.
- Hell alt over i en ildfast form og stek til bitene er møre, ca. 20–30 min